Vila-seca aprova el pressupost municipal per al 2018

També debat mocions i s'anuncia la renúncia de la regidora Cristina Campallo que deix l'escó

El plenari de l'Ajuntament de Vila-seca celebrat el divendres dia 1 de desembre a les 21 hores va aprovar el pressupost general de la Corporació per a l'any 2018 i va debatre també un total de 9 mocions presentades pels diversos grups municipals del Consistori.
 
En concret, i a proposta de la regidoria d'Hisenda i Activitat Econòmica, es va aprovar el pressupost municipal consolidat, que inclou als patronats de música i de turisme, i que té un import total de 31,46 milions d'euros, dels que 30,98 milions corresponen al pressupost municipal estricte. Aquest acord plenari es va aprovar amb els vots favorables dels 11 regidors de l'equip de govern (CiU). La resta de regidors van votar en contra.
 
El pressupost prioritza un any més la inserció laboral, la formació i la lluita per a l'ocupació i cal esmentar que la major part del creixement del pressupost municipal (un 13,9%), correspon al capítol d'inversions amb l'inici de la restauració del Celler Noucentista, un gran macro projecte de promoció turística  i d'activació cívica i cultural pel municipi de Vila-seca.
 
Les altres mesures acordades al ple de Vila-seca van estar l'adhesió al programa europeu del Pacte d'Alcaldes/esses per l'energia i el clima i l'adjudicació de la contractació  del servei de neteja dels edificis i dependències municipals. Durant la sessió plenària es va notificar la renúncia al càrrec de regidora de Cristina Campallo (CiU), que serà substituïda properament per Àngels Poblet,  i es van debatre també 9 mocions presentades per diversos grups municipals, tot  i que al final se'n van retirar 3.
 
Les mocions aprovades són:
- Moció presentada pel grup municipal del Partit dels PSC davant la convocatòria de noves eleccions al Parlament de Catalunya el 21 de desembre i crida al diàleg i entesa entre institucions. Es va aprovar amb 3 vots afirmatius dels regidors del PSC i C's, 2 negatius dels regidors de DV i 15 abstencions dels regidors dels grups municipals de CiU, VSC PP i NA.
- Moció presentada pel grup municipal del PSC per tal d'elaborar i incorporar al futur "Plan de Vivienda Estatal" un programa de prevenció i atenció als sense llar. Aprovada per unanimitat.
- Moció presentada pel grup municipal de DV per la inclusió de la Festa dels Reis d'Orient de Vila-seca al catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya. També fou aprovada per unanimitat.
- Moció també del grup municipal de DV per tal d'establir un catàleg de Béns Culturals d'Interès Local de Vila-seca. També fou aprovada per unanimitat de tots els grups municipals.
 
Les mocions no aprovades van ser:
- Moció presentada pel grup municipal del PSC per a l'estudi de la implantació d'un sistema d'aparcament gratuït a la Pineda pels veïns del municipi. Fou rebutjada per 11 vots negatius de CiU  i 9 vots positius de C's, VSC, PSC, DV, PP i del regidor No Adscrit (NA).
- Moció presentada pel grup municipal de DV per a la implantació de l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania (OAC). Fou rebutjada també per 11 vots negatius de CiU  i 9 vots positius de C's, VSC, PSC, DV, PP i NA.