Ala Voronkova i la Camerata Vivaldi interpretaran ‘Les Quatre Estacions' a l'estil argentí

"Les Quatre Estacions Porteñas", de Piazzolla, és una col·lecció de quatre obres instrumentades amb el tango com a inspiració i referència.

El proper divendres a les 21.30 h la prestigiosa violinista Ala Voronkova i la Camerata Vivaldi, portaran a l'Auditori Josep Carreras el concert "Quatre estacions de Vivaldi i Piazzolla".

Dos-cents cinquanta anys després de la composició de les conegudes "Quatre estacions" d'Antoni Vivaldi, a l'altra banda de l'Atlàntic i en una Argentina on havien arribat milions d'immigrants italians, el compositor argentí de pares italians, Astor Piazzolla, va compondre una relectura de  l'excel·lent obra de Vivaldi. "Les Quatre Estacions Porteñas", és una col·lecció de quatre obres instrumentades per al quintet del propi compositor amb el tango com a inspiració i referència.

A finals del segle XX Leonid Desyatnikov escriu un arranjament de les 4 peces de Piazzolla, convertint-les en 4 veritables concerts per a violí i orquestra "a la manera de Vivaldi", i incloent-hi clares referències a l'obra original del músic venecià, però amb les estacions invertides per l'efecte dels hemisferis.

La genial violinista Ala Voronkova, destacada solista de l'Orquestra del Teatre Bolxoi de Moscou i de la Filharmònica de Moscou a la dècada dels 90, afincada a Barcelona on és convidada habitual de l'Orquestra del Liceu i de l'OBC, ens presenta aquesta bellíssima producció amb la Camerata Vivaldi.

Les entrades, amb un preu de 15 euros, es poden comprar al mateix Auditori Josep Carreras.