Maria Bayo, esplèndida a Vila-seca en la Gala Benèfica contra la leucèmia

La soprano va dividir el seu programa en dues parts, una primera amb peces franceses de Viardot i Bizet, i una segona part amb música popular espanyola i cubana

L'auditori Josep Carreras de Vila-seca va acollir aquest divendres 21 de novembre, la dotzena Gala Lírica a benefici de la Fundació Josep Carreras Contra la Leucèmia, sota la col·laboració de l'Obra Social "la Caixa". En aquesta ocasió el concert va anar a càrrec de la soprano navarresa, Maria Bayo, acompanyada al piano per Rubén Fernández.
 
Davant prop de 400 espectadors que van quedar meravellats amb la sublim actuació de la soprano, Maria Bayo va dividir el seu programa en dues parts, una primera amb peces franceses de Viardot i Bizet, i una segona part amb música popular espanyola i cubana d'Antonio Garcia Abril i Ernesto Lecuona. La soprano, enamorada de l'excel·lent acústica de l'auditori Josep Carreras, va respondre al clamor del públic amb 4 bisos finals i va jugar meravellosament amb l'acústica de la sala i el so del piano.
 
Aquesta gala no és només un esdeveniment artístic de primer nivell, sinó que cada una de les seves edicions és una mostra més del tarannà solidari del municipi de Vila-seca.  El concert va comptar amb la presència de l'alcalde de Vila-seca i president de la Diputació, Josep Poblet; del gerent de la Fundació Internacional Josep Carreras, Antoni Garcia Prat; del director dels Serveis Territorials de Cultura, Jordi Agràs; del president de la Cambra de Comerç de Tarragona, Albert Abelló; del rector de la URV, Josep A. Ferré i dels representants de l'Obra Social "la Caixa", Maica Jané i Eduard Gené.
 
Cal recordar que a banda de Maria Bayo, en edicions anteriors van actuar les sopranos Ainhoa Arteta, Barbara Hannigan, Isabel Rey, Lynne Dawson, Pilar Jurado i Ofèlia Sala, la contralt Ewa Podles, els tenors Jaume Aragall, Sergi Giménez, Josep Bros i Àngel Òdena, l'Orquestra Simfònica del Vallès i l'Orquestra de l'Acadèmia del Liceu.