La soprano María Bayo actuarà a la Gala Benèfica a benefici de la Fundació Josep Carreras contra la Leucèmia

Divendres, 21 de novembre a les 21.30h a l'Auditori Josep Carreras de Vila-seca

L'Auditori Josep Carreras ha presentat avui la Gala Benèfica que oferirà el divendres 21 de novembre a partir de les 21.30 h la soprano María Bayo amb Rubén Fernández al piano. Aquest concert extraordinari, que està destinat a benefici de la Fundació Josep Carreras Contra la Leucèmia i rep la col·laboració de l'Obra Social "la Caixa", també comptarà amb una fila zero de l'esdeveniment per tal d'aconseguir el màxim de fons per a la lluita contra aquesta malaltia.

La roda de premsa ha comptat amb la presència de la soprano que protagonitzarà la Gala Benèfica, María Bayo, i ha estat presidida per l'alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, acompanyat de Maica Jané, directora d'Àrea de Negoci de "la Caixa" a la Costa Daurada; Antoni Garcia Prat, gerent de la Fundació Josep Carreras Contra la Leucèmia i Josep M. Pujals, president de la Fundació Privada Auditori Josep Carreras.

La Gala a benefici de la lluita contra la leucèmia es va començar a celebrar l'any 2002 amb l'actuació de Josep Carreras i posteriorment han actuat les sopranos Isabel Rey, Ofèlia Sala, Pilar Jurado, Lynne Dawson, Barbara Hannigan i Ainhoa Arteta; la contralt Ewa Podles; els tenors Jaume Aragall, Sergi Giménez i Josep Bros; el baríton, Àngel Òdena; l'Orquestra Simfònica del Vallès i l'Orquestra de l'Acadèmia del Liceu.

En el dotzè aniversari de la creació de l'Auditori Josep Carreras, la soprano navarresa ofereix aquest tradicional concert benèfic amb destí a la lluita contra la leucèmia que duu a terme la Fundació Josep Carreras. María Bayo, una de les veus líriques més internacionals i reconegudes, visitarà per primer cop l'AJC i ens oferirà un programa ric en matisos i ens durà de la mà en un passeig que anirà de les "mélodies et chansons" de Bizet, a les romances més conegudes de la Sarsuela, passant per la música iberoamericana.

L'Auditori Josep Carreras és un equipament musical que ja ha acollit 563 concerts amb l'assistència de més de 165.000 persones des de la seva inauguració el novembre del 2002, ha explicat durant la presentació l'alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, el qual ha recordat que ‘ens sentim reconeguts perquè any rere any grans figures de la música han volgut sumar-se a la Gala Benèfica'. 

En aquest sentit, Antoni Garcia Prat, gerent de la Fundació Josep Carreras contra la Leucèmia, ha agraït el suport de Vila-seca i "la Caixa" en accions solidàries com aquesta i ha volgut destacar la constant activitat de l'Institut de Recerca Contra la Leucèmia, la qual se centra en el desenvolupament de projectes de recerca bàsica.

Per la seva part, la soprano María Bayo ha destacat la ‘fantàstica acústica de l'Auditori i la tranquil·litat de poder desenvolupar els assajos a la mateixa sala'. Ha comentat que el seu repertori constarà d'una primera part de peces franceses i una segona de peces de l'àmbit llatí.