El proper mes de gener tornen els programes d'ocupació per a joves

Vila-seca clou els programes Joves per l'Ocupació i Fem Ocupació per a Joves

El passat dimecres va tenir lloc la cloenda dels programes Joves per l'Ocupació i Fem Ocupació per a Joves al Centre Municipal de Formació i Ocupació "Antic Hospital" de Vila-seca. L'acte ha comptat amb l'assistència dels joves que han participat en aquests programes i tot l'equip de professionals que els han fet possible.

El regidor de Relacions Ciutadanes i Dinamització laboral, Josep Toquero, va lliurar als assistents un diploma acreditatiu de la seva participació en el projecte i un certificat d'experiència professional.

Els programa Joves per l'Ocupació, adreçat a joves a l'atur d'entre 16 i 25 anys i subvencionat pel SOC, el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social i el Fons Social Europeu, ha format durant un curs de 200 hores a 12 joves en el sector de l'Hosteleria i Turisme.

Aquest programa, alterna la formació professionalitzadora amb l'experiència laboral de 6 mesos en empreses del sector, amb la finalitat de millorar la pràctica professional dels joves, proporcionant-los qualificació professional i competències bàsiques personals que els permetin ampliar les oportunitats d'inserció i incorporació al mercat laboral. Això es complementa amb un treball transversal intens en competències clau, per part dels tutors del programa, que aporta un plus formatiu, essencial per a qualsevol lloc de treball.

Dels 12 joves que van iniciar el programa, 11 l'han finalitzat amb èxit. Tots els joves han tingut un contracte laboral en diferents hotels de Salou i la Pineda, dels quals 7 van ser contractats en el marc del programa i 4 van ser contractacions laborals temporals. Cal destacar també el retorn al sistema educatiu de 4 joves, els quals han trobat la necessitat o la motivació per reprendre el seu itinerari formatiu.

El Programa Fem Ocupació per a Joves està adreçat a joves aturats d'entre 18 i 29 anys que disposen del títol d'ESO, de BAT o d'un CGFM. En aquest curs, també  subvencionat pel SOC, el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social i el Fons Social Europeu, hi han participat un total de 10 joves, dels quals 9 l'han finalitzat amb èxit.

L'objectiu principal del programa és millorar la qualificació professional d'aquests joves mitjançant l'adquisició d'experiència laboral, una formació especialitzada i l'orientació i acompanyament durant aquests processos per part de la tutora del programa. 

Aquest any tant l'experiència laboral (contracte de 6 mesos) com la formació especialitzada  (curs de 100 hores de restauració i curs de 100 hores de comerç) s'ha dut a terme a PortAventura gràcies al conveni de col·laboració signat des de l'any 2013.