Ciudad Ciencia apropa el món del vi amb una conferència a la Biblioteca

La conferència anirà a càrrec de Mª Victoria Moreno-Arribas, de l'Institut d'Investigació en Ciències de l'Alimentació

Des del punt de vista de la complexitat química i sensorial, però també de la salut, el vi és un model d'alimentació. L'interès que desperta en l'actualitat es deu tant a qüestions relacionades amb aspectes culturals i gastronòmics com a les beneficioses propietats que un ús moderat pot aportar a l'organisme humà. Aquest interès ha suscitat que en els últims anys s'hagi desenvolupat de manera extraordinària la ciència del vi.
 
Durant la conferència, M ª Victòria Moreno-Arribas, investigadora i autora del llibre 'Què sabem del vi?' acostarà a la societat els esforços que s'han realitzat des de la recerca per oferir respostes als temes que són objecte de debat i que desperten la curiositat del consumidor, prestant una especial atenció a la química i biodiversitat microbiològica del vi, a les seves característiques organolèptiques, als aspectes relacionats amb la sostenibilitat mediambiental, la seguretat i la salut derivats del seu consum.
 
Cal recordar que el passat any el Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) i l'Obra Social "la Caixa" van posar en marxa a Vila-seca Ciutat Ciència, un projecte de divulgació científica, el qual des de l'any 2012 intenta crear espais de trobada entre la ciència i la societat.