Canvi de programació als Amics del Teatre de Vila-seca

El 17 de maig es representarà Titus Andrònic al teatre El Centre

Els Amics del Teatre de Vila-seca han hagut de fer un canvi en la programació de la temporada. El diumenge 17 de maig s'havia de representar la versió de Hamlet produïda per la Sala Atrium de Barcelona, i amb direcció del tarragoní Marc Chornet. La companyia, però, s'ha vist obligada a suspendre l'actuació per un problema en les cordes vocals del protagonista. 
 
Els Amics del Teatre han buscat ràpidament una alternativa per completar el seu cicle anual i l'han trobat en una altra obra de l'inefable William Shakespeare. Es tracta de Titus Andronic, tot just estrenada al Metropol per la companyia Fabulae Tarraconenses, vinculada al grup de reconstrucció històrica Thaleia. 
 
Ja fa tres temporades que aquesta formació s'endinsa en el món dels clàssics teatrals que tenen Roma com a protagonista. Es van estrenar amb Calígula, d'Albert Camus. L'any passat van estrenar Juli César i enguany s'han endinsat en el món de Titus Andrònic, coneguda com l'obra més sanguinària de William Shakespeare. 
 
Titus Andrònic relata una història d'enganys i venjances ordida per Tamora, reina goda derrotada per Titus i que esdevé emperadriu en casar-se amb l'emperador Saturní. L'obra compta amb un repartiment que inclou alguns dels millors actors de l'escena tarragonina, com el veterà Josep Maria Tusset, que encarna a Titus, Viviana de Salvador com a Tamora i Josep Maria Piñol, com l'esclau Aaron. També hi intervé el vila-seca Robert Rodríguez, que ja ha realitzat diverses col·laboracions amb el grup tarragoní i que en aquesta ocasió dóna vida al germà de Titus.  L'obra està dirigida pel reusenc Miquel Àngel Fernández. 
 
L'obra es representarà al teatre El Centre el diumenge 17 de maig a les 7 de la tarda. La temporada dels Amics del Teatre es tancarà el 14 de juny amb l'estrena de Coses que dèiem avui de Neil Labute, a càrrec del grup vila-secà La Tramoia. 
 
Els Amics del Teatre van néixer l'any 1999 amb la voluntat de dinamitzar l'activitat teatral a Vila-seca. Des de llavors s'encarreguen de programar un cicle anual, que té el Centre i l'Auditori Josep Carreras com a espais de referència. Actualment compten amb un centenar de socis, que es beneficien de descomptes del 50% en tots els espectacles que es programen. La quota de soci és de 12 euros anuals. Al llarg dels seus 16 anys d'història els Amics del Teatre han programat una setantena d'obres i han portat a Vila-seca artistes com Toni Albà, Bruno Oro, Clara Segura, Oriol Broggi, Carme Sansa, Pep Cruz i Rosa Novell, entre molts altres.