Vila-seca prepara el Nadal amb més d'una vintena d'actes

Vila-seca ha preparat un complet programa d'actes per celebrar les properes festes de Nadal i Reis. Dijous 20 de desembre a les 7 de la tarda s'iniciaran oficialment les festes de Nadal amb la Felicitació de Nadal i el Tradicional Brou, amb l'acompanyament musical d'un cor infantil de l'Escola de Música del Conservatori de Vila-seca. A continuació, tots els assistents podran degustar el Torró més Llarg de Catalunya de 2.019 centímetres, confeccionat per l'Associació de Comerciants i Empresaris de Vila-seca.

El dissabte 22 de desembre a les 21.00 h, el Grup de Teatre "La Tramoia" representarà El Poema de Nadal de Josep Maria de Sagarra, amb l'acompanyament del saxofonista Xavier Pié, a la Societat "El Centru". La vigília de Nadal, el 24 de desembre, serà molt especial per als més petits, ja que podran celebrar la Festa del Tió a la plaça de l'Església, una activitat organitzada per l'Esplai l'Esclop de Vila-seca que començarà a les 6 de la tarda.

El dia de Nadal, a partir de les 7 de la tarda, els Amics del Teatre representaran els Pastorets a la Societat "El Centru", una representació que es tornarà a fer els dies 30 de desembre i 6 de gener.

Per Sant Esteve, arribaran els patges de SSMM els Reis Mags d'Orient fins al Castell de Vila-seca, on recolliran les cartes dels infants a partir de les 10h. A les 19.30h de la tarda a l'Auditori Josep Carreras, hi haurà el tradicional Concert de Sant Esteve a càrrec de la Coral Nova Unió i l'Orquestra Händel del Conservatori. La invitació per tal d'accedir al concert caldrà recollir-la amb antelació al Conservatori, al Punt d'Informació Juvenil i al Patronat Municipal de Turisme.

D'altra banda, el Parc Infantil de Nadal començarà el dia 27 i s'allargarà fins al 30 de desembre, al Pavelló Municipal d'Esports de Vila-seca, en horari de 17.00 a 20.00 h. Els infants que també vulguin fer un tastet del Parc Infantil de Nadal de Salou, podran fer-ho el 28 de desembre. Els adolescents  gaudiran del Parc Jove de Nadal entre els dies 27 i 29 de desembre a l'Espai Jove Casa dels Obrers, entre les 11.00 i les 13.00 h i entre les 19.00 i les 23.00 h. Cal recordar que l'entrada als dos parcs serà solidària i, per tant, per accedir-hi, caldrà lliurar aliments de llarga durada pel Banc d'Aliments.

L'espectacle teatral "Cibernètic" tindrà lloc el dissabte 29 de desembre a les 7 de la tarda a l'Auditori Josep Carreras. Amb la fusió de la dansa, la música i la màgia, la Cia Souldance serà l'encarregada d'oferir-nos una estona de diversió per a tota la família.  L'entrada és gratuïta i caldrà recollir la invitació al Conservatori de Música, al Punt d'Informació Juvenil o al Patronat Municipal de Turisme de Vila-seca.

El 30 de desembre tindrà lloc el concert "Un Nadal de lírica" a càrrec de la Jove Orquestra Intercomarcal, a partir de les 19.30 h de la tarda a l'Auditori. L'últim dia de l'any, a les 12.00 h, hi haurà el tradicional Bany de Sant Silvestre a la platja de la Pineda i, a la tarda, a les 17.45 h hi haurà una concentració de Gegants i Grallers a la plaça de l'Església que, amb cercavila fins a l'Estació del tren, aniran a rebre l'Home dels Nassos cap a les 18.15 h, el qual després de recórrer diversos carrers de Vila-seca, farà un discurs des del balcó de la Casa Consistorial, amb els Gegants i Grallers, l'Esbart Dansaire Ramon d'Olzina i els Amics del Cavall.

Vila-seca donarà la benvinguda al nou any amb la Festa de Cap d'Any al Pavelló Municipal d'Esports. L'entrada és gratuïta amb invitació, que es podrà recollir al Punt d'Informació Juvenil i al Patronat Municipal de Turisme de Vila-seca.

El divendres 5 de gener a les 17.00 h, arribaran SSMM els Reis Mags d'Orient i recorreran els carrers de Vila-seca fins arribar al Castell de Vila-seca, on faran l'adoració al nen Jesús i després saludaran a tots els nens i nenes de Vila-seca des del balcó. El mateix divendres, la Cavalcada dels Reis també es realitzarà a la Pineda a partir de les 19.00 h i a la Plana a partir de les 20.00h. 

Cal recordar que, a banda dels actes del programa de Nadal i Reis, també hi haurà diverses activitats al Parc del Pinar de Perruquet al voltant del Pessebre de Sorra, com ara les cantades de nadales els dies 15 i 16 de desembre i diversos tallers infantils els dies 2, 3 i 4 de gener.