Aquest diumenge, VI Portada de la Mare de Déu de la Pineda a l'Església Parroquial de Sant Esteve de Vila-seca

El proper diumenge tindrà lloc la VI Portada de la Mare de Déu de la Pineda a l'Església Parroquial de Sant Esteve a Vila-seca, que s'allargarà fins al 8 de desembre. La Portada de la Mare de Déu, anomenada Festa Quinquennal se celebra regularment des de l'any 1993, cada cinc anys.

La festa començarà el diumenge 2 de desembre, quan es durà a terme la rebuda de la imatge de la Mare de Déu a la plaça dels Països Catalans, des d'on començarà la processió amb fanalets cap a l'església, pel carrer de la Verge de la Pineda, acompanyats pel seguici festiu. En arribar a la plaça de l'Església, l'Esbart Dansaire Ramon d'Olzina oferirà el seu ball i, a continuació, s'entrarà la imatge a l'Església Parroquial de Sant Esteve, mentre el Cor Nova Unió cantarà la sardana "Mare de Déu de la Pineda". L'alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, donarà unes paraules de benvinguda i diverses entitats faran la seva ofrena floral. El mateix dia a les 18.45 h es durà a terme la celebració litúrgica presidida per l'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol.

Durant la setmana, hi haurà la celebració de diverses misses, algunes especialment dedicades a col·lectius com ara els infants o els malalts, les quals seran celebrades per antics rectors de l'església parroquial i rectors nascuts a Vila-seca i comptaran amb la participació d'una agrupació coral. 

El dilluns 3 de desembre a les 20.45 h tindrà lloc la recepció a les Pinedes a la Casa Consistorial per part de l'alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, el qual ha afirmat que n'hi ha un total de 57, 37 que viuen al municipi i 20 que viuen fora. A l'endemà a les 13.00h hi haurà la pregària de súplica a la Mare de Déu, a càrrec de l'Església Ortodoxa Russa de Tarragona. Els Cantaires de la Pineda s'encarregaran de la part musical de la missa amb els malalts a les 17.30 h i a l'endemà, el dimecres 5 de desembre, ho farà la Schola Gregoriana de Catalunya a la missa de les 8 de la tarda. El dijous 6 de desembre a les 12 del migdia, tindrà lloc una ofrena musical amb interpretació de cants marians en homenatge a Santa Maria de la Pineda i a les 8 de la tarda, se celebrarà l'Eucaristia amb el cor de la Casa de Andalucía de Tarragona y Provincia. una ofrena musical per part del Cor Sant Esteve, el qual oferirà un repertori de cants marians en homenatge a Santa Maria de la Pineda. Per últim, la imatge de la Mare de Déu tornarà al Santuari el dissabte 8 de desembre a les 10.45 h i, en arribar al Santuari, cap a les 12 del migdia, se celebrarà l'Eucaristia. Tothom que ho desitgi podrà tornar a Vila-seca, fins a la plaça dels Països Catalans, amb el servei d'autobús gratuït que sortirà des del Santuari.  

La VI Portada de la Mare de Déu de la Pineda ha estat organitzada per la Parròquia de Sant Esteve i l'Associació Amics del Santuari de la Pineda. La Portada també compta amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona i l'Ajuntament de Vila-seca.