L'Any Pompeu Fabra arriba aquest mes de maig a Vila-seca

En motiu de la celebració dels 150 anys del naixement de Pompeu Fabra i els 100 anys de la publicació de la Gramàtica catalana, el departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya va declarar aquest 2018 l'Any Pompeu Fabra, amb l'objectiu de difondre la figura i l'obra d'aquest personatge essencial de la cultura catalana. Vila-seca s'ha volgut sumar a la celebració de l'Any Pompeu Fabra, amb activitats organitzades per l'Ajuntament de Vila-seca i el departament de Cultura de la Generalitat, amb la col·laboració de l'Oficina de Català del Consorci per a la Normalització Lingüística. 

En primer lloc, els vila-secans podran visitar l'exposició "Pompeu Fabra. Una llegenda completa", una producció de la Direcció General de Política Lingüística, que estarà oberta al públic del 31 de maig al 17 de juny, al Centre Cívic i Cultural El Colomí. L'exposició serà inaugurada el 31 de maig a les 7 de la tarda i l'horari de visita serà de dilluns a divendres de 10.30 a 13.00 h i els dimarts, dimecres i dijous de 15.15 a 21.15 h.

Després de la inauguració, tindrà lloc una conferència que organitza Òmnium Tarragonès, a càrrec de Joan Martí Castell, catedràtic emèrit de la URV i membre numerari de l'Institut d'Estudis Catalans. La conferència "Pompeu Fabra i política lingüística", comptarà també amb la presència de l'alcalde de Vila-seca, Josep Poblet.

Per altra banda, el dijous 14 de juny, a les 7 de la tarda, es presentarà el còmic "Pompeu Fabra. L'aventura de la llengua", una iniciativa de l'Institut d'Estudis Catalans i la Universitat Pompeu Fabra amb il·lustracions d'Oriol Garcia Quera i guió de Gemma Pauné. L'acte es farà a la Biblioteca Municipal de Vila-seca.