Exposició sobre el canvi climàtic fins al 8 de gener a la Sala Polivalent

El pròxim dilluns 4 de desembre, a les 20.00 h, s'inaugurarà a la Sala Polivalent de l'Ajuntament de Vila-seca l'exposició "El canvi climàtic a les glaceres dels Pirineus". El contingut de l'exposició és de "divulgació científica" i adreçat al públic i ciutadania en general, utilitzant un llenguatge molt senzill i clar, i amb l'ajuda de la fotografia comparativa, una eina didàctica molt efectiva en aquesta matèria.

En aquest mateix acte tindrà lloc la conferència amb el mateix títol, impartida pel Jordi Camins. L'objectiu de la conferència i l'exposició és conèixer, mitjançant imatges comparatives, el retrocés i extinció de les glaceres a nivell global, donant prioritat als Pirineus, i explicant prèviament de manera bàsica com "funcionen" i quina és la dinàmica  d'aquests aparells glacials, fent també un breu repàs de la història del clima i les glaciacions.

Jordi Camins és un observador glaciòleg, alpinista i esquiador, que durant els darrers 35 anys ha fet el seguiment, l'estudi i la catalogació de les glaceres dels Pirineus, així com de moltes altres arreu del món. És autor de nombrosos articles i publicacions, així com de diversos llibres.

En una enquesta a les entitats que han escoltat la conferència "El canvi climàtic a les glaceres dels Pirineus" li atorguen la màxima valoració (Secció Excursionista Ateneu Santjustenc, Centre Excursionista de Molins de Rei, Festival de Cinema de Muntanya de Torelló, Gri de Muntanya de la Vall de Camprodon, U.E.C. Horta, etc.).