Vila-seca acull una jornada de Serveis Socials organitzada pel Consell Comarcal

La sessió ha servit per a presentar la creació de l'Àrea Bàsica d'Atenció Social Primària a Vila-seca, que serà gestionada per l'ens supramunicipal

Vila-seca ha acollit avui la jornada 'Els Serveis Socials, el repte de la millora contínua', organitzada pel Consell Comarcal del Tarragonès. La jornada, presidida pel president del Consell Comarcal del Tarragonès, Pere Virgili i pel tinent d'alcalde de Vila-seca, Josep Toquero, ha aplegat personal tècnic i responsables d'aquest ens supramunicipal i de l'Ajuntament de Vila-seca, amb l'objectiu d'estudiar les possibles millores encaminades a incrementar l'eficàcia i qualitat dels Serveis Socials. A la jornada, dirigida pel catedràtic de Comptabilitat Pública de la Universitat de Navarra i president de la Asociación Grupo de Expertos en Gestión de Costes para la Administración Local (GECAL), Helio Robleda, també hi han participat treballadors i responsables de la Generalitat de Catalunya.

Els temes que s'han tractat són els relacionats amb la gestió de costos, sempre amb la finalitat d'incrementar la qualitat i eficiència del servei que s'ofereix. La jornada ha estat fonamentada en un projecte de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) sobre l'implantació d'un sistema de costos per als Serveis Socials, amb el que es busca dissenyar un model de càlcul de costos que ajudi a millorar la gestió pública, alhora que s'incrementa l'eficiència dels mitjans i recursos, i s'augmenta també la transparència. Aquest sistema es basa en una metodologia de càlcul per assolir suficient comparabilitat entre els costos dels serveis prestats per diferents administracions.

El Consell Comarcal del Tarragonès ja ha estat pioner en diferents temes de gestió dels Serveis Socials en altres ocasions. En aquest sentit, aquest ens supramunicipal va crear, i posteriorment difondre, el programa HESTIA, el qual permet gestionar bona part de les matèries que es porten a terme des d'una àrea bàsica de Serveis Socials. Actualment l'utilitzen més de 25 àrees de Serveis Socials de tot Catalunya, així com la Diputació de Barcelona, que té una instal·lació pròpia per donar servei a la província de Barcelona.

Properament, Vila-seca disposarà d'una àrea bàsica d'Atenció Social Primària i d'un servei d'assessorament a la dona ubicats al municipi, però que disposaran del gran avantatge de treballar en xarxa i tenir el recolzament de les unitats centralitzades al Consell Comarcal del Tarragonès. Dins d'aquesta millora, hi ha l'actual proposta de gestió que començarà amb els Serveis Socials de Vila-seca per després aplicar-se a tota la comarca.