Vila-seca obté el premi SIRUSA 2014 a la millor recollida i qualitat de la fracció orgànica

Els vila-secans i vila-secanes han estat guardonats amb el premi SIRUSA per l'esforç en millorar la recollida i qualitat de fracció orgànica. El reconeixement, lliurat el passat divendres al Teatre Metropol de Tarragona en el marc de la XXI edició dels premis Ones que organitza Mediterrània, va recollir-lo la segona Tinent d'alcalde i regidora d'Urbanisme, Serveis Públics i Medi Natural, Manuela Moya.

La decisió s'ha pres sobre la base del balanç anual de fracció orgànica recollida durant l'any 2014 pels municipis que integren la Mancomunitat d'Incineració de Residus Urbans del Camp de Tarragona. En aquest sentit, Vila-seca ha estat el municipi que millor ha mantingut els nivells de quantitat de fracció orgànica recollida selectivament en relació a la seva població, i també en qualitat. De fet, és l'únic dels municipis mancomunats a SIRUSA que en els darrers tres anys s'ha esforçat a realitzar dos campanyes dirigides a la ciutadania per millorar la sensibilització i comportament cívic en relació als processos per separar les diferents fraccions dels residus urbans i reciclar-los de forma convenient, amb l'objectiu d'aconseguir un entorn sostenible i net.

El jurat ha destacat el comportament dels vila-secans que, amb el pas dels anys, continuen mantenint el més alt nivell d'implicació en els programes de recollida selectiva, el que es tradueix en l'obtenció d'una matèria orgànica de molt alta qualitat. En xifres, Vila-seca va generar el 2014, 2.650 tones de fracció orgànica d'un 90,8% de puresa.